Odbačena prijava protiv Marjana Petrovića, komandira PS Preševo

Bujanovac, 23. mart 2021. (Foto Vranjenews)- Osnovno tužilaštvo (OJT) u Vranju odbacilo je krivičnu prijavu protiv Marjana Petrovića, predsednika Nezavisnog sindikata policije (NSP) u Vranju, kojom je on početkom prošle godineosumnjičen da je, navodno, počinio krivično delo zloupotreba poverenja, prenosi Vranjenews.

Prijava Sektora unutrašnje kontrole – odeljenja za koordinaciju rada centara sa sedištem u Nišu, podneta 17. januara prošle godine, odbačena je jer, kako je obrazloženo iz OJT, „prijavljeno delo nije krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti„.

– Na veliku žalost nekih, koje ne možemo nazvati kolegama, nakon više od godinu dana, a posle saslušanja stranaka, finansijskog veštačenjakompletnog NSP-a, utvrđeno je da smo u vezi sa pozajmicama sve radili po zakonu.

Od srede 24. marta nastavićemo sa pozajmicama od 30.000 dinara na dvanaest polumesečnih rata bez kamate.

Sve informacije i obrasce možete pronaći isključivo kod rukovodstava sindikalnih grupa – kaže se u reagovanju NSP-a na ovu odluku tužilaštva.

Podsećanja radi, zbog sumnje da je navodno počinio krivičino delo zlupotreba poverenja OJT u Vranju pokrenulo je predistražni postupak protiv rukovodioca Nezavisnog sindikata policije Marjana Petrovića iz Vranja.

Osumnjičili su ga da je, navodno, zloupotrebioHumanitarni fond sindikata time što je, navodno, sa računa Fonda „prebacivao novac na podračun Nezavisnog sindikata policije KC Vranje“, a od kamate oročenog novca Fonda navodno „platio opremanje kancelarije sindikata u Vranju“.

Sektor unutrašnje kontrole je tvrdio da je Petrović kao odgovorno lice Nezavisnog sindikata navodno sa računa Fonda na podračun KC Vranje prebacio 902.000 dinara i od toga radnicima navodno uplaćivao beskamatne pozajmice od po 30.000 dinara na period od 6 meseci, što je, tvrdili su, protiv odluke o osnivanju Fonda.Krivična prijava je odbačena. Foto printscreen

Takođe, tvrdili su i da je od kamate oročenog novca u banci navodno platio opremanje kancelarije Nezavisnog sindikata policije u Vranju navodno „kupujući nameštaj u iznosu od 85.460 dinara u salonu i elektroniku vrednu 37.910 dinara“.

Sve sumnje protiv Petrovića ovom odlukom tužilaštva pale su u vodu.

Marjan Petrović nekadašnji je komandir Policijske ispostave za grad Vranje i aktuelni komandir Policijske stanice u Preševu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *