Vakcinacija bez zakazivanja počinje danas u Bujanovcu na ove 3 lokacije

Bujanovac, 25. mart 2021.- Imunizacija bez zakazivanja preko e-uprave počinje danas u Bujanovcu. Ekipe Doma zdravlja obilaziće gradska naselja, a jedan punkt biće otvoren i na Odeljenju medicine rada u ovoj ustanovi, a ne na Ekonomskom fakultetu kako je planirano.

-Ekipa najpre ide u ulice Jaćima Đošića i Gnjilanaki put, a obilazićemo i seoske sredine. Obezbedili smo 500 doza vakcine Astra zeneka i plan je da krenemo oko 9 sati. Ova vakcina je potpuno bezbedna, uostalom njome su se vakcinisali britanski premijer i engleska kraljica. Istovremeno, građani se bez zakazivanja mogu vakcinisati i u Domu zdravlja, na Medicini rada. Važno je animirati ljude jer vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju, kaže za Bujanovačke dr Daliborka Pavlović, direktorka DZ.

Dodaje da je ustanova pokušala da sa predsednicima mesnih zajednica napravi spiskove ljudi koji žele da se vakcinišu ali nemaju mogućnost da se prijave.

-Nismo naišli na saradnju da predsednici MZ prijavljuju ljude, ili da nama donose spiskove pa da mi to uradimo. Sada najpre želimo da građanima objasnimo da su sve vakcine bezbedne, a cilj je da se imunizuje što više građana, kaže direktorka.

Imunizacija preko e-uprave nastavlja se na Ekonomskom fakultetu, a u DZ stigla je i Fajzerova vakcina.

-Juče se vakcinisalo 240 građana. Od početka imunizacije obe doze primilo je oko 2.000 ljudi, preko 3.000 je primilo prvu dozu, što znači da smo podelili preko 7.000 doza vakcina, kaže dr Pavlović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *