Vakcinacija po selima u naredna dva dana

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. mart 2021. Predsednici mesnih zajednica (MZ) u opštini Bujanovac dobili su zaduženje da u što kraćem roku, već tokom dana, Domu zdravlja dostave spiskove meštana koji žele da se vakcinišu Astra Zenekom.

Imunizacija ovom vakcinom, a bez prethodne prijave eUpravi, vršiće se do nedelje (28. mart), rekla je direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović na današnjem sastanku sa predstavnicima MZ koji je organizovala lokalna samouprava.

Vakcinaciju će po selima vršiti mobilna ekipa Doma zdravlja, a građani mogu da se prijavljuju i na broj telefona 066/099 84 00.

-I naš punkt na nekadašnjoj medicini rada je određen za ovu vrstu vakcinacije. Što se tiče sela, neophodno je da nam što pre dostavite spiskove, kako bi se što bolje organizovali da u naredna dva dana na terenu vakcinišemo što veći broj ljudi – rekla je direktorka.

Ona je ponovila da je Astra Zeneka potpuno bezbedna vakcina, navodeći primer britanske kraljice i premijera koji su primili ovo cepivo.

Kako je rečeno na sastanku, vakcinu mogu dobiti isključivo državljani Republike Srbije.

-Potrebna nam je vaša podrška, moramo da sarađujemo da bi ovo sproveli kako treba. Vakcinacija je jedini način da se izborimo sa koronom – obratila se direktorka predstavnicima mesnih zajednica.

Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Nagip Arifi koji je naglasio da je lokalna samouprava od samog početka podržala masovnu imunizaciju i da će nastaviti to da radi.

Predsednicima MZ je poručio da se maksimalno angažuju po ovom pitanju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *