Tončev: Nerazvijene opštine da konkurišu za pomoć

Bujanovac, 30. mart 2021. (foto Promo) – Iz kabineta ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva objavljen Javni poziv za Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Novica Tončev, ministar koji pokriva ovaj resor, izjavio je da ga „izuzetno raduje objavljivanje ovog konkursa“, prenosi Vranjenews.

Na tome smo predstavnici mog kabineta i ja vredno radili kako bismo sve sproveli u što kraćem vremenskom roku – poručio je Tončev.

Kako kaže, Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština jedan je od osnovnih ciljeva Vlade Srbije kako bi se kroz sistemsku podršku podstakao lokalni i regionalni razvoj na celoj teritoriji Srbije i omogućio brži razvoj nerazvijenih opština.

– Pozvao bih opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti da prijave svoje projekte kako bi dobili finansijsku podršku koja im je neophodna da bi brzo i efikasno realizovali nove i završili neke stare planove i poduhvate. Moj kabinet im stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške prilikom prijave. Prioritet jeste bolji i kvaliteniji život svih građana i motivisanje mladih da nastave da žive i rade u mestu gde su rođeni, a upravo ovo predstavlja početni korak ka ostvarenju tog cilja – rekao je Tončev.

Programi imaju za cilj „podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnje i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine i opremanje objekata u svojini jedinica lokalne samouprave“.

Za Program 1 predviđena su sredstva u iznosu 70 miliona dinara, a za Program 2  249,8 miliona.

Rok za prijavu je dvadeset dana od objavljivanja, a krajnji rok za predaju dokumentacije je 15. april.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *