Prijava za 60 evra pomoći počinje 28. aprila

Bujanovac, Beograd, 1 april 2021.(foto ilustracija)- Prijavljivanje građana za pomoć od 60 evra, koja će biti isplaćena u dva dela, počinje 28. aprila, rekao je ministar finansija Siniša Mali, prenosi RTS.

„Punoletni građani moći će da se prijavljuju za uplatu novčane pomoći u periodu od 28. aprila do 15. maja ove godine, i to elektronski preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem, preko kontakt centra. Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija neće morati da se prijavljuju, već će se njima pomoć uplatiti bez podnošenja prijave“, navodi Mali.

Dodaje da će prva isplata ove pomoći početi u maju.

Precizira i da će penzioneri dobiti dodatnih 50 evra, odnosno ukupno 110 evra i da će se isplata za njih realizovati ovim redosledom – u maju 30, u septembru 50 i novembru još 30 evra.

Što se tiče pomoći za nezaposlene, Mali je istakao da će oni dobiti dodatnih 60 evra u junu. Dodao je i da će dodatnih 100 evra dobiti naši građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, odnosno 200 evra ukoliko su nezaposleni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *