Buka oko medijskog konkursa: Draga Ardita i gospodin iz Vranja

Bujanovac, 6. april 2021. – Nedžat Behluli, vlasnik bujanovačke TV Spektri pozvao je trojicu funkcionera vladajuće Partije za demokratsko delovanje (PDD) da se izjasne povodom načina raspodele novca na medijskom konkursu za projektno sufinansiranje u Bujanovcu 2020. godine.
Behluli smatra da su sredstva raspodeljena na osnovu ličnog i političkog afiniteta predsednika opštine Nagipa Arifija i njegove Demokratske partije (DP), koja čini okosnicu „svealbanske“ vlasti u Bujanovcu, u kojoj je, osim PDD, i Pokret za demokratski progres (PDP).
Behluli je „javno zamolio“ narodnog poslanika Šaipa Kamberija, predsednika SO Bujanovac Envera Ramadanija i Ragmija Mustafu, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), da iznesu svoj stav o medijskom konkursu.

Čekajući odgovore

Sumnjam, i imam činjenice za to, da odabir projekata koji će biti sufinsarini iz opštinskog budžeta nije urađen profesionalno ni legalno! Nemojte me pogrešno shvatiti, ne tražim pomoć za svoj medij, samo od vas tražim korektno objašnjenje“- objavio je Behluli.
On se obratio i novinarki iz Preševa Arditi Behluli, koja je uz Nebojšu Veličkovića, direktora Niške televizije i Srđana Conića, dopisnika RTS iz Leskovca, činila stručnu komisiju za dodelu sredstava.
Behluli za svoju prezimenjakinju kaže da je vrstan profesionalac, ali izražava sumnju da je povezana sa jednim portalom iz Preševa koji je dobio sredstva na konkursu.

„Draga Ardita“

„Draga Ardita, bila si predsednica komisije na konkursu koji nije ispravno realizovan i rezultirao je nezadovoljstvom, pa te javno molim da objasniš kojim ste se kriterijumima i standardima vodili tokom rada. Slobodno odgovorite, draga koleginice, jer Vaše objašnjenje jača vaš autoritet, dok vas ćutanje neće amnestirati od odgovornosti!“, napisao je Nedžat Behluli.
Do utorka prepodne još niko od pozvanih nije odgovorio, ali su status na FB objavili Driton Redžepi, kandidat PDD za predsednika opštine na prošlim izborima, i Arber Pajaziti, lokalni šef Alternative koja je istupila iz vladajuće koalicije u Bujanovcu.
Redžepi, koji se jedini iz PDD javno protivi savezu sa Arifijem, je ustvrdio da je budžetski novac raspoređen nepravedno i zatražio ponavljanje postupka, dok je Pajaziti direktno optužio predsednika Arifija i rekao da je ovogodišnji medijski konkurs „sramota ove vlasti“.
„Nije zaboravio da počasti medij čiji je vlasnik usko povezan sa SNS, a sa 20 odsto od ukupnih sredstava počašćen je gospodin iz Vranja. Ostatak je podeljen medijima iza kojih stoje stranački vojnici ili zaposleni u Opštinskoj upravi, dok su mediji koji se zaista bave svojim poslom ostali po strani“ – objavio je Pajaziti.
Sve detalje o medijskom konkursu možete pročitati OVDE.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *