Dr Bata, bivši lekar Hitne, u teškom stanju

Bujanovac, 12. april 2021. Zbog teške bolesti nekadašnjeg lekara bujanovačke Službe hitne pomoći, dr Bratislava Ranđelovića, njegove kolege iz Bujanovca traže da mu ustanova u kojoj je godinama radio obezbedi transport u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Direktorka Doma zdravlja, dr Daliborka Pavlović, kaže, međutim, da nije na njoj da odlučuje da li će i kada pacijent Kliničkog centra u Nišu i tamošnji osiguranik biti prebačen na lečenje u drugu ustanovu.

-Naš kolega dr Bata Ranđelović je 30 godina radio u Domu zdravlja u Bujanovcu. Doživeo je plućnu fibrozu i tešku srčanu bolest. Za 30 godina ima 90 meseci beneficiranog radnog staža, koji mu Dom zdravlja nije platio, a trebalo je. Kao težak invalid je otišao u penziju i sada treba da ide na lečenje u Sremsku Kamenicu, a naša direktorka ne daje sanitet i lekarsku ekipu za transport. Mi, njegove kolege iz Hitne, smatramo da je on zaslužio da mu Dom zdravlja pomogne – kaže za Bujanovačke dr Nebojša Krstić iz Hitne službe.

Na drugoj strani, direktorka naglašava da najpre nije pitanje da li ona želi ili ne želi da pomogne.

-Dr Ranđelović, bivši radnik Doma zdravlja se leči u ustanovi tercijarnog nivoa. Dakle, na tom nivou se donose odluke o lečenju pacijenta, to jednostavno nije u mojoj ingerenciji, kao direktorke ustanove primarne zdravstvene zaštite. Pored toga, Dr Ranđelović je i penzioner, niški osiguranik, i ne postoji  nikakav osnov da ga sanitet Doma zdravlja transportuje bilo gde – naglašava direktorka.

Dodala je i da je za dr Nebojšu Krstića, kada je bilo potrebno, Dom zdravlja  obezbedio transport, ali naglašava da se u tom slučaju radilo o radniku ustanove.




3 thoughts on “Dr Bata, bivši lekar Hitne, u teškom stanju

  1. Anonimni

    Sramota, teanspotrovali ste i Kurtu i Murtu sanitetom, a takvog coveka i doktora ne mozete! Aram neka vam je!

    Reply
  2. Nina

    Dr Bratislav Bata Ranđelović je 30 godina radio u Domu zdravlja u Bujanovcu. Za 30 godina ima 90 meseci beneficiranog radnog staža, koji mu direktorka Doma zdravlja Lela Bradić nije htela da reguliše tako da je bio primoran da tuži Dom zdravlja u Bujanovcu, da bi ostvario svoja prava koja mu zakonom pripadaju. Dobio ih je na sudi, ali direktorka Lela Bradic ni to nije prihvatila nego se zalila na tu odluku i to je jos na Apelacionom sudu. Dr Bata je i tada bio bolestan ali ona nije htela da mu izadje u susret i omoguci mu ono sto mu po zakonu pripada. Bio je primoran zbog zdrastvenog stanja da ode u invalidsku penziju za koju jos nije dobio rešenje. Da je direktorka Lela Bradic ispoštovala zakonsku proceduru dr Bratislav Ranđelović bi odavno bio u penziji I nebi sistematski narusavao svoje zdravlje. Hvala dr Nebojši Krstić iz Hitne službe.i svim kolegama sto su se angazovali da pomognu dr Bati

    Reply
  3. Valentina

    Dr Bratislav Bata Ranđelović je 30 godina radio u Domu zdravlja u Bujanovcu. Za 30 godina ima 90 meseci beneficiranog radnog staža, koji mu direktorka Doma zdravlja Lela Bradić nije htela da reguliše tako da je bio primoran da tuži Dom zdravlja u Bujanovcu, da bi ostvario svoja prava koja mu zakonom pripadaju. Dobio ih je na sudi, ali direktorka Lela Bradic ni to nije prihvatila nego se zalila na tu odluku i to je jos na Apelacionom sudu. Dr Bata je i tada bio bolestan ali ona nije htela da mu izadje u susret i omoguci ono sto mu po zakonu pripada. Bio je primoran zbog zdrastvenog stanja da ode u invalidsku penziju za koju jos nije dobio rešenje. Da je direktorka Lela Bradic ispoštovala zakonsku proceduru Dr Bratislav Ranđelović bi odavno bio u penziji I nebi sistematski narusavao svoje zdravlje. Hvala dr Nebojši Krstić iz Hitne službe.i svim njegovim kolegama sto su se angazovali da mu pomognu
    Valentina Lucic rodjena sestra doktora Bate.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *