fbpx

Država daje po 60 evra nezaposlenima, isplata juna

Bujanovac, Beograd, 15. april 2021.- Vlada Srbije će danas odlučivati o četiri uredbe o pomoći građanima i privredi, a neki vid pomoći će se isplaćivati svakog meseca, rekao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.

Prijava punoletnih građana za isplatu pomoći od 60 evra počeće 28. aprila, a ministar finansija je naveo da penzioneri ne moraju da se prijavljuju. Za pomoć ne moraju da se prijavljuju ni građani na Kosova i Metohije, pošto je Kancelarija za KiM napravila evidenciju.

„Prva je pomoć za nezaposlene. Mi idemo sa pomoći od 60 evra za sve one koji su na današnji dan (15. april) registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Ta pomoć biće isplaćena u junu mesecu“, kazao je Mali tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku RTS.

U aprilu je već isplaćena polovina minimalne zarade za zaposlene, a isto toliko će biti isplaćeno i u maju i junu.

Po 600 evra po autobusu država će isplatiti prevoznicima od aprila do septembra. Osim toga, gradski hoteli će u aprilu dobiti 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi.

U maju i novembru će svi punoletni građani dobiti po 30 evra, a u septembru će penzioneri dobiti dodatnih 50 evra.

Prijava građana počinje 28. aprila, od 5. maja preko kol-centra kao prošle godine.

„Prošle godine se prijavilo 4.350.000 građana plus oni koji dobijaju direktno. Dakle, penzioneri se ne prijavljuju. Oni koji dobijaju socijalnu pomoć, takođe se ne prijavljuju. Negde oko 6,2 miliona naših sugrađana je primilo pomoć od 100 evra. Očekujem veliki odziv i ove godine“, naglasio je Mali.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *