Vulinova izjava uznemirila Bujanovčane, ali ne na Mustafin način

Piše: N. Stevanović

Vulin u Bujanovcu

Bujanovac, 15. april 2021.(Foto ilustracija: GMP)- „Važno nam je da se ovaj kraj razvija, da se otvaraju nova radna mesta, da jača ekonomija …“ poruka je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, upućena prilikom posete Bujanovcu u ponedeljak, a koja je izazvala najviše komentara čitalaca našeg portala podjednako iz sve tri etničke zajednice.

Vulin je u Bujanovcu govorio i o bezbednosti, međutim, sudeći po komentarima na stranici Bujanovačkih, za građane je ta tema u potpunosti u drugom planu u odnosu na ekonomiju.

– Samo ne znam koja radna mesta se otvaraju i gde. Omladina nam sva ode u beli svet, ostali samo starci, on se hvali kako se otvaraju radna mesta, a sve fabrike pod katancem. Sramno da sramnije ne moze biti! – komentariše naš čitalac.

Jedan meštanin, izrevoltiran Vulinovom izjavom, je zamolio Bujanovačke da pitaju ministra da li zna gde je došao.

-Ovde zapošljavanja nema, osim u MUP i Opštini, a on zna da se fabrike otvaraju, toliko je smešno da je žalosno – kaže on.

U sličnom tonu su i gotovo svi ostali komentari.

-Mladi beže i traže bolji život, jer nema gde da se zaposle, fabrike ne rade, opustelo sve. Priča se godinama biće otvaranja fabrika, ali od toga ništa, samo prazne priče – glasi jedan od tridesetak komentara na ovu temu.

Čitaoci su, takođe, poručivali ministru da pita ljude u Bujanovcu kolika im je plata i koliko rade za tu platu.

Istini za volju, Vulinova priča o ekonomiji ima nastavak: … a da bi smo sve to ostvarili moramo očuvati i ojačati svoju stabilnost i bezbednost – što nameće pitanje da li to u Bujanovcu nije ni stabilno ni bezbedno, kada od ekonomije nema ništa.

Ako je za utehu, ponovo sudeći po komentarima, Vulinova poseta nije “podigla tenzije” i nije uznemirila bilo koga na način koji je ranije ustvrdio predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.
One thought on “Vulinova izjava uznemirila Bujanovčane, ali ne na Mustafin način

  1. Dusica Cvetkovic

    Da li se gospoda pita gde nam ode skolovan podmladak jer nema gde da radi.Da li smo skolovali decu da nam odlaze u beli svet ili u Beograd.Kazu da u Opstinu nece uci ni jedan srbin jer su na vlast albanci pa oni ne donose pare od kuci nego drzava Srbija finadira.Neznam kako moze poslanik da kaze u Beograd u skupstini da albanci nisu zadtupljeni.Zasto vi ko drzava nepotrazote platni spisak koliko ima srbina 50 a 150 albanaca u opstinu to je sramota pitamo se gde smo.pisem nema ove vase adrese ali imam ime i molim da mi ovo objavite da vidi gospoda u Beograd da procita.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *