Policija proverava na stotina adresa u opštini Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. april 2021. Policijskoj stanici u Bujanovcu je naređeno da proveri na stotine adresa građana, odnosno da li stanuju tamo gde su prijavljeni. Samo u Velikom Trnovcu treba proveriti stotinak adresa- prenosi portal na albanskom Folonline, pozivajući se na izvore u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Izvori iz MUP-a, piše ovaj portal, ističu da su zahtevi za proveru već počeli da se distribuiraju policijskim službenicima po naseljima.

„Dužnost policije je da ode na adresu određenih građana kako bi proverila da li se nalaze u kući ili stanu gde im je zvanično prebivalište“, preciziraju izvori.

Policija je dužna da tri puta ode na određenu adresu. Ukoliko se osoba koja se proverava ne nalazi tu, po zakonu se briše iz evidencije prebivališta.

Među licima za koje je zatražena provera su i ona za koje je utvrđeno da ulaze u Srbiju sa automobilima kosovskih registarskih oznaka.

Politički predstavnici Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi tvrde da država Srbija na ovom području sprovodi pasivizaciju prebivališta Albanaca sa namerom da umanji broj albanskog stanovništva, dok državni zvaničnici  odbacuju ove optužbe kao neosnovane.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *