Arsić: Nisam izdajnik, bio sam zauzet! Mitrović: Stojanča laže

Mitrović

 

 

 

 

 

 

 

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. april 2021. –Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović optužuje Stojanču Arsića za neuspeh inicijative SNS za formiranje nove vladajuće većine u Bujanovcu. Kaže da je dva dana pred sednicu lokalne Skupštine, održane 21. aprila, zvao Arsića, ali da mu se ovaj nije javljao.

Navodno, naprednjacima su tada falila dva glasa za rušenje Nagipa Arifija.

Mitrović je Bujanovačkim ustupio snimak ekrana svog telefona na kome se vidi poziv upućen Arsiću, koji je medijima rekao da ga niko nije zvao.

-Sa čovekom koji ima 75 godina, a 30 je na političkoj sceni, slaže bez srama i stida šta ja da komentarišem više. Inače, spreman sam ponovo da ga zovem, da sednemo i razgovaramo, a na njemu je da li će da se javi ili ne – kaže Mitrović za Bujanovačke.

Po Stojanči Arsiću, lideri dve grupacije srpskih odbornika okupljenih oko SNS i SPS, nisu razgovarali o rušenju aktuelne „svealbanske“ vlasti i formiranju nove, u kojoj bi učestvovali i Srbi – zato što nije dobio zvaničan poziv.

Arsić je Bujanovačkim potvrdio da ga je Mitrović zvao, ali da se nije javio “zato što je bio zauzet”.

-Ne zove se tako na razgovore. Nisam samo ja odbornik sa liste SPS. Trebalo je da nas pozovu zvanično preko stranke, uvek sam govorio da smo spremni da razgovaramo sa svima i stojim iza toga – kaže Arsić.

Arsić

Dodaje da retorika kojom se sada služe naprednjaci, proglašavajući ga “izdajnikom” sigurno neće doprineti eventualnom dogovoru, ali da je i dalje spreman da razgovara.

Iako se nije čuo sa Mitrovićem uoči sednice, kaže da je posredstvom indirektnih i nezvaničnih kontakata i poruka znao da naprednjaci planiraju da ruše vladajuću većinu predsednika opštine Nagipa Arifija koju čine odbornici njegove Demokratske partije (DP), Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Pokreta za demokratski progres (PDP).

Po nezvaničnim informacijama, smenu vlasti je trebalo da omoguće albanski odbornici iz aktuelne vladajuće većine koji su navodno bili spremni da promene stranu i podrže novu većinu koju bi činili Srbi i Albanci i Romi.

Plan je, ipak, propao, kako tvrde naprednjaci, isključivo zbog Arsića.

Tako su na pomenutoj sednici svi albanski odbornici i jedan predstavnik Roma u Skupštini – Faik Iseni iz Ujedinjene Partije Roma glasali za sve tačke na dnevnom redu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *