Vučić: Penzionerima na Đurđevdan 30 evra, građanima od 12. maja

Bujanovac, Beograd, 4. maj 2021. (Foto Instagram)-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će ovog meseca prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom meseca i ostali građani.

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Isplata pomoći ostalim građanima počinje 12. maja i oni i dalje mogu da se prijave preko sajta https://idp.trezor.gov.rs/

Predsednik Srbije je dodao da će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto mininalca preduzetnicima – malim, srednjim i velikim preduzećima.

Vučić je istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

„Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše autoprevoznike“, najavio je Vučić.

Predsednik je rekao da je sve to moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu.

„Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate“, rekao je Vučić.

Uz objavljeni snimak, Vučić je napisao: „Uspešna Srbija, samo ako se vakcinišemo“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *