fbpx

Anketa Bujanovačkih: NE vakcina ni za 30 miliona

Piše: N. Stevanović


Bujanovac, 6. maj 2021. Najavljena pomoć od 3000 dinara svim građanima koji se vakcinišu protiv korone neće uticati na protivnike vakcina da promene svoj stav, ali ni na one koji su se vakcinisali ili planiraju da to učine- može se zaključiti iz poslednje ankete Bujanovačkih koju možete videti na našoj Fejsbuk stranici, u kojoj je učestvovalo blizu 150 čitalaca.

Njihovi odgovori na pitanje „Da li ćete se vakcinisati zbog pomoći države od 25 evra?“ mogu se objediniti u jedan: Ne, ni za 25 miliona!

Iako najavljena kao anti-diskriminatorska, nekoliko čitalaca Bujanovačkih koji su učestvovali u anketi, inicijativu presednika države smatra upravo diskriminacijom i dodaju da je „ovo tek početak“.

„Neću se vakcinisati jer te teraju da se potpišeš da primašvakcinu na sopstvenu odgovornost…Navodno naš predsednik cenjeni ALEKSANDAR VUČIĆ ne tera nikog na silu da se vakciniše, a sa druge strane dolaze naredbe u firmama da se otpuste oni koji se ne vakcinišu. Vozači koji se ne vakcinišu uskoro neće moći da prelaze granicu…Tretiraju nas kao labaratorijske miševe…OVAJ BEZOBRAZLUK PRELAZI GRANICU!“, kaže jedan čitaoc.

Famozni potpis na „primanje vakcine na sopstvenu odgvornost“ je spomenut u više komentara, a zapravo se radi o davanju saglasnosti na imunizaciju, kojim se potvrđuje da su „od strane lekara objašnjenje sve prednosti i rizici sprovođenja aktivne/pasivne imunizacije navedenim imunološkim lekom“.

„Kako god…ja vam unapred kažem da će se svi morati vakcinisati..a zašto…Zato što nećemo moci izvaditi zdravstvene knjižice, nećemo moći obnoviti vozačke dozvole, nećemo moći da idemo u pozorište, kino, na fudbalske utakmice..jednostavno rečeno..Kraj“, glasi jedan od komentara iz grupe koja se može nazvati „Ovo je tek početak“.

Oni koji su se već vakcinisali uglavnom pozdravljaju odluku o pomoći, dok čitaoci koji planiraju to da urade ističu da neće primiti vakcinu zbog para, već zbog zdravlja.

U Bujanovcu je do 5. maja imunizovano 10.200 gradjana bar jednom dozom vakcine.

Danas je u toku revakcinacija Fajzerom, a od sutra ponovo kreće vakcinacija bez prijave.

 
One thought on “Anketa Bujanovačkih: NE vakcina ni za 30 miliona

  1. Gordana

    Ja sam vakcinu primila zbog zdravlja,a ne zbog para.Necu se ni prijaviti za 3000 rsd.Jedino sto znam da i pored vakcine moram i dalje da se pridrazavam svih mera opreza.Jacam svoj imunitet kao od pocetka korone pijuci vitamine i zbog polena koji mi u prolece prouzrokuje alergiju pijem agaricus gljivu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.