fbpx

Nevolje porodice Mileusnić u centru Bujanovca: Moja kuća nije na prodaju, i kraj

Sokak a ne ulica

 

 

 

 

 

 

 

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. maj 2021. -Jedno od retkih preostalih srpskih domaćinstava u Kosovskoj ulici u Bujanovcu godinama strahuje za bezbednost i doživljava svakodnevne neprijatnosti i štetu zbog nebrige i nemara nadležnih opštinskih organa.

Bujanovčanin Stevan Mileusnić, vlasnik kuće u samom centru grada, u sokaku Kosovske ulice iza zgrade opštine, u kojoj živi sa svojom porodicom, kaže da se svi osećaju ugroženo i da im se indirektno poručuje da su suvišni na tom mestu.

Nedaće su počele kada je pre četiri godine njihov sokak pretvoren u ulicu, koja zapravo ne ispunjava ni jedan kriterijum, ni bezbednosni ni saobraćajni, da bi se tako nazvala.

-Od tada kroz ovaj sokak, a to jeste samo sokak, kako god ga oni zvali, jure kola i motocikli, traktori sa prikolicama, kamioni takoreći kroz naše dvorište. Čekamo dan kada će nam neko vozilo upasti u dvorište ili da nas neko udari kad izlazimo iz kuće na „ulicu“ – kaže Mileusnić.

Tresu se temelji, otpadaju malter i oluci sa kuće

Naglašava da mu je bezbednost članova porodice na prvom mestu, ali dodaje i da je velika šteta na temelju kuće od slivanja vode, a nije zanemarljiva ni na fasadi, ogradi.

-Sve je urađeno apsolutno nestručno, sada nema ni asfalta celim delom, nego su posuli šljunak. Ovo što su napravili na svega tridesetak metara od zgrade Opštine ne liči ni na šta, samo nas ugrožava u svakom pogledu – kaže on.

Dodaje da je sve nadležne obavestio o problemima sa kojima se suočavaju, a da je sa svime upoznat i predsednik opštine Nagip Arifi.

-Dobili smo informaciju da će vlasti tek sledeće godine izdvojiti novac za rešavanje problema, do tada da trpimo, možda i kuću da mi sruše. Pominju neke stubiće, ogradu, koja bi trebalo da zaštiti kuću, pitanje je samo kako će to da postave, a da ne zatvore ionako tesnu ulicu. Mada, možda je tako i najbolje, jer ovako ne može – kaže Mileusnić.

Pritisci i nepravda, dodaje, navaljuju godinama sa svih strana, i to bukvalno.

-Sa druge strane komšija je podigao višespratnicu. Tamo gde je trebalo da bude rastojanje od 2,5 metra između mog i njegovog objekta, sada ne može da se prođe, a tražio sam da ostavi bar streju. Opštinski građevinski inspektor Jovica Petrušijević je na lice mesta izašao dve nedelje posle moje prijave, i po ustaljenoj praksi – zabranio je gradnju kad je zgrada već bila izgrađena – kaže Mileusnić.

Nema zaštite ni od koga, nastavlja on.

-Ostali smo sami. Mislim da je cilj svega ovoga da prodamo ovo naše, izgleda da smo suvišni, ali eto ja neću da prodam i kraj – poručio je.

 

 
One thought on “Nevolje porodice Mileusnić u centru Bujanovca: Moja kuća nije na prodaju, i kraj

  1. Deki

    Na teritoriji opstina Bujanovac i Presevo institucije drzave funkcionisu privatno u sluzbi pojedinaca po sistemu ko vise plati taj i dobije …apsolutno tu drzava ne funkcionise i ne postoji.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.