Leart iz Bujanovca, mladi slikarski genije

Piše: Lumturije Limani

Ljubav iz Vrtića: Leart

Bujanovac, 12. maj 2021. – Leart Aliju, učenik VII/1 razreda Osnovne škole „Naim Frasheri“ u Bujanovcu, iako veoma mlad pleni pažnju svojim ogromnim umetničkim talentom.
Njegovi radovi su ti koji najbolje govore o veštinama koje poseduje i kroz koje se izražava. Ne krije da ga najviše privlači dizajn odeće i da želi da se ovim poslom bavi u budućnosti.
U razgovoru sa našom novinarkom naglašava da se želja da se bavi likovnom umetnošću kod njega javila još u vrtiću.
Sećam se da sam tajno (jer su me kritikovali zbog rasipanja materijala) koristio papir i boje da bih izrazio ono što sam osećao. Sada u osnovnoj školi, zahvalan sam profesoru Dževdetu Dulaju i učiteljici Lumturiji, uz čiju podršku i sugestije sam uspeo da ispravim greške i steknem još više znanja o likovnoj umetnosti – kaže Leart.
Posle osnovne škole, Leart planira da se usavršava na kursevima dizajna, ali sada ga već sada možemo nazvati umetnikom, jer je odmah nakon otvaranja njegove Instagram stranice (Leartyyy) dobio podršku i ponude poznatih umetnika kao što su: Dafina Zećiri, Morena Taraku, Era Istrefi itd.

Ljubav prema dizajnu

Treba napomenuti da je većinu radova koji su izloženi u holu škole izradili Leart i njegov prijatelj Enes, dok im je direktor Fadil Ebibi obećao i moralnu i materijalnu podršku za nastavak njihovog umetničkog putovanja jer materijali za radove nisu jeftini.
Na kraju, Leart se zahvalio porodici koja ga sve vreme podržava.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *