Zakazivanje za „Fajzera“, kineska stalno dostupna, broj pozitivnih u padu

Bujanovac, 17. maj 2021. – U Bujanovcu je do sada imunizovano preko 12.000 građana, a i dalje su dostupne sve vrste vakcina- rekla je za Bujanovačke dr Aferdita Mustafa.

Koordinatorka za vakcinaciju u Domu zdravlja objašnjava da je kineska Sinofarm vakcina dostupna bez zakazivanja, a da za ostale, poput Fajzerove, građani treba da se prijave u ovoj ustanovi.

-Za Fajzer vakcinu neophodno je zakazivanje jer je u jednoj ampuli 6 doza, pa nju naručujemo na osnovu prijava građana ovde kod nas u Domu zdravlja. Zakazivanje je potrebno i za ostale proizvođače, osim za Sinofarm. Za kinesku to nije potrebno, treba samo da se dođe, kaže dr Mustafa.

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 99 uzoraka iz Pčinjskog okruga devet je pozitivnih na koronavirus. Od tog broja sedam je iz Vranja i dvoje iz Surdulice. U Bujanovcu se vikendom ne rade testiranja.

Vikend za nama pokazuje da se situacija sa koronavirusom u Srbiji smiruje. Broj novozaraženih je nekoliko dana daleko ispod hiljadu. Istovremeno, sve je više vakcinisanih, što je i dovelo do povoljnije epidemiološke situacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *