Eko Krajište: Bespravna izgradnja MHE kod Bosilegrada, ugrožene retke ribe i rakovi

Bujanovac, Bosilegrad, 18. maj 2021. – Zbog izgradnje mini hidroelektrane (MHE) u koritu Musuljske reke kod Bosilegrada, lokalni Inicijativni građanski komitet „EKO KRAJIŠTE”, zakazao je za danas ekološki protest na mestu radova u selu Musulj, na mestu Ornici od 16 sati.

Oni tvrde da se zbog bespravnih radova u koritu Musuljske reke ugrožava ovo područje kao posebno stanište zaštićenih vrsta biljnog i životinjskog sveta, posebno planinske pastrmke i potočnog raka koji su na crvenoj listi ugroženih vrsta.

Ovo udruženje podnelo je prijavu građevinskom inspektoru Opštine Bosilegrad i zatražilo da Građevinska inspekcija interveniše i zabrani bespravne radove.

Iz Komiteta navode da je prijava dostavljena i Sektoru za inspekcijski nadzor u Beogradu, kao i Sektoru za urbanističke inspekcije u Nišu.

U sredu 19 maja u 16,00 časova„EKO KRAJIŠTE” organizuje građanski ekološki protest u selu Musulj, na Musuljskoj reci na mestu „Ornici” protiv izgradnje minihidroelektrane i uništavanja prirodne sredine. Polazak iz Bosilegrada u 15,00 časova.
Pridružite nam se!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *