Arifi traži za Bujanovac veću pažnju Amerike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. maj 2021. -Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi zatražio je od predstavnika ambasade SAD u Beogradu Tomasa Lija da ova zemlja „posveti više pažnje Preševskoj dolini“.

Teme jučerašnjeg sastanka sa Lijem u Bujanovcu bile su i plan od 7 tačaka i pasivizacija prebivališta Albanaca na ovom području, saopšteno je iz lokalne samouprave.

-Predsednik Arifi je zatražio povećanu pažnju prema Preševskoj dolini, posebno Bujanovcu gde se sada sprovodi brisanje građana iz registra po metodu iz Medveđe – kažu u Opštini.

Sa Lijem je razgovarao i predsednik Skupštine Enver Ramadani, koji navodi da je, pored pasivizacija prebivališta, američkom diplomati ukazao i na nepriznavanje diploma iako je to pitanje jedna od tačaka Vašingtonskog sporazuma.

-Ukazao sam i na nedostatak investicija i neuključivanje Albanaca u državne institucije, a Li je obećao da će se baviti ovim pitanjima i da ćemo sarađivati na rešavanju pobrojanih problema – kaže Ramadani.

Pored predstavnika opštinske vlasti, Li se juče sastao i sa predsednikom Nacionalalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *