Behluli albanskim liderima: Vaš posao je da očistite Bujanovac a ne da glumite visoku politiku

Medijski radnik Nedžat Behluli u svom autorskom tekstu za naš portal reaguje na pismo koje su albanski političari iz Bujanovca uputili u Brisel, o čemu su danas pisale Bujanovačke. Imamo političare koji izbacuju nacionalne parole i mašu nacionalnim simbolima, pod izgovorom da Albance brane od Srbije, a od te njihove borbe samo je njima bolje, običnim građanima nije-poručuje im Behluli

Piše: Nedžat Behluli

Bujanovac, 19. maj 2021. – Da država Srbija uopšte ne postoji, nju bi izmislili albanski političari iz Preševske doline, napravili bi je pre nego sami Srbi!

Ovo nije vic, nego najdublja istina, jer bez Srbije, ovakvi lideri albanskih političkih stranaka i strančica, ne bi mogli da postoje!

Razmislimo u duši, iskreno: šta mi sada imamo na političkoj sceni?

Imamo samo reči, reči, reči, reči… čuje se samo: bla-bla-bla… i ništa više.

Imamo veliku penu od sapunice – izgleda kao planina, a kad staviš ruku na nju, vidiš da ničega nema, da je šuplje!

Kažimo direktno: imamo političare koji izbacuju nacionalne parole i mašu nacionalnim simbolima, pod izgovorom da Albance brane od Srbije, a od te njihove borbe samo je njima bolje, običnim građanima nije.

Naši političari žive od kuknjave na Srbiju zbog lošeg odnosa prema Albancima.

Ali, mi možemo da kukamo i sami, njih smo izabrali i dali im vlast da vode Bujanovac i gradsku politiku.

Nije kriva Srbija što se u Bujanovcu zapošljava samo po rodbinskoj i stranačkoj liniji, i nisu nepošteni tenderi i javne nabavke zbog Srbije, niti je Srbija odgovorna što se sredstva za finansiranje medija i nevladinih organizacija, sport, kulturu… dele mimo pravila konkursa.

Malo -malo pa naši političari upute neko pismo međunarodnoj zajednici, a o tome obaveste i domaću javnost, da mi vidimo da oni rade važan posao.

Ali, kako da im poverujete i da ih shvatite ozbiljno kad ste ih sigurno videli na bujanovačkim ulicama kako povlače nogavice i preskaču bare, ili kako pažljivo zaobilaze blato…

Nihov je posao da očiste ulice, i da srede grad, a ne da glume visoku politiku!

To što je Bujanovac najprljaviji grad u Srbiji, nije kriva Srbija, nego su krivi oni, gradski političari!

Odnose Albanaca i Srba ne možete da uredite, ali vodovod možete, a ne da po pola dana nema vode!

Pa, gospodo politčari, ako brinete za narod, šta je važnije od toga da ne bude žedan ?

Da vam kažem šta na ovo pitanje odgovaraju: kako te nije sramota da pitaš zašto još nismo napravili vodovod, kad nam glava puca od razmišljanja o nacionalnom pitanju?

A ja ću svima vama da kažem nešto o tom nacionalnom pitanju: nama Srbija nije potrebna, dosta su nam ovakve štetočine albanskih političara, oni su najveće zlo naše opštine a strane ambasade u Beogradu to znaju jer ih ja povremeno zovem i kažem po nešto  kada ih sretnem!
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *