Desnica: Srbi da se vrate u Skupštinu Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Petrović

Bujanovac, 19. maj 2021. -Albanci u Bujanovcu treba da prestanu sa provokacijama, a Srbi da se vrate u Skupštinu i institucionalno se bore za interese svog naroda, jer je bojkot besmislen, poručio je danas u Bujanovcu potpredsednik Srpske desnice Milan Petrović.

On je posetio bujanovački odbor ove stranke kako bi, kako kaže, pružio podršku svojim partijskim saborcima i srpskom narodu u vremenu tenzija dok opštinsku vlast čine isključivo albanske stranke.

-Albanci pokušavaju da izazovu incidente i to čine na banalan način – noću skinu albansku zastavu i postave srpsku, pa se sutradan snimaju kako skidaju srpsku i vraćaju albansku zastavu. Toliko je očigledno da je to sve njihova režija. I to sve čine na spomeniku teroristi koji je podignut na teritoriji Srbije, što je neverovatno, a kako je tako nešto moguće pitanje je za državne organe – kaže Petrović za Bujanovačke.

Na drugoj strani, dodaje, srpske stranke SNS i SPS umesto da brane interese bujanovačkih Srba u institucijama, odnosno lokalnom parlamentu za šta su i dobili glasove građana, proklamuju bojkot koji ne služi apsolutno ničemu.

-Liderima srpskih stranaka poručujem da samo jedinstvo može doneti dobrobit Srbima, a sada smo razjedinjeni, što je pokazala i opstrukcija od dela SNS sa kojom se Srpska desnica suočila pred izbore. Treba da prestanemo da budemo sami sebi najveći neprijatelji – kaže Petrović.

Imao je i poruku za albanske političare.

-Jednostavno moraju da budu svesni da je Bujanovac multietnička sredina  i da je za sve najbolje da se pronađe zajednički jezik sa političkim predstavnicima Srba. Multietnička vlast je jedini put ako se želi poboljšanje uslova života svih građana – naglasio je.

Zaključio je da Srpska desnica nema apsolutno ništa protiv “srpskih Albanaca”, kako je nazvao stanovnike ovog kraja, već se zalaže za poštovanje zakona Republike Srbije.

-Svi da poštuju zakone i državu Srbiju, i Albanci i Bugari i Mađari, apsolutno sve manjine, a naravno i Srbi, kao većinski narod – zaključio je funkcioner Desnice.




One thought on “Desnica: Srbi da se vrate u Skupštinu Bujanovca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *