MUP: Uhapšen i šef Šumske uprave Bujanovac, šteta 4,6 miliona dinara

Bujanovac, 19. maj 2021. (Foto ilustracija)  – MUP Srbije potvrdio je pisanje Bujanovačkih o hapšenju u Šumskom gazdinstvu Vranje čiji je deo Šumska uprava u Bujanovcu. Prema saopštenju, uhapšeno je 13 šumara zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Među uhapšenima je i G.N, šef Šumske uprave Bujanovac.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku biti sprovedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dok je protiv jedne osumnjičene osobe podneta prijava u redovnom postupku, saopštava MUP.

Saopštenje Ministarstva policije prenosimo u celosti:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Odelјenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa  Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su R.A. (1964), G.N. (1966), B.I. (1976), M.N. (1988), N.Z. (1970), G.R. (1965), S.J. (1982), N.M. (1991), G.I. (1969), V.S. (1961), M.P. (1984), D.M. (1963) i T.S. (1985), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv A.C. (1987), .

Sumnja se da su R.A., M.N., G.N., G.R., S.J., V.S., M.P., B.I., N.M., D.M.,G.I. i N.Z., kao članovi Komisije Šumskog gazdinstva „Vranje“, na osnovu Odluke o dodeli ugovora o otvorenom postupku javne nabavke na poslovima gajenja šuma na području Šumskog gazdinstva „Vranje“ sačinili fiktivne zapisnike o tehničkom prijemu radova na pošumlјavanju terena n Šumskom gazdinstvu „Vranje“, koje su navodno izvele preduzetničke radnje „Grin Forest“ iz Surdulice i “ Forest Verde“ iz Niša.

Na osnovu toga, T.S. i A.C. su, kako se sumnja, te radove fakturisale i naplatile, iako nisu izvedeni u celosti. Sumnja se da je deo sadnica koje su bile planirane za pošumlјavanje Šumskog gazdinstva „Vranje“ zadržala T.S. radi dalјe prodaje, dok je deo sadnica uništen.

Na taj način, pribavlјena je pribavlјena je protivpravna imovinska korist, a Šumsko gazdinstvo „Vranje“ je oštećeno za iznos od  4.601.584 dinara.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *