Rekonstrukcija ulica oko parka počinje juna, za trotoar se čeka testiranje pločica

Piše: N. Stevanović

Azemović : volela bih da radovi idu brže

Bujanovac, 20. maj 2021. –Za popločavanje trotoara duž glavne ulice u Bujanovcu od gradskog parka do Doma zdravlja, čeka se na proizvodnju pločica i njihovo testiranje, rečeno je Bujanovačkim u nadležnom opštinskom Odeljenju za investicije i razvoj.

Koliko će se još čekati načelnica odeljenja Fazila Azemović nije mogla da precizira.

Građani nam javljaju da imaju velikih problema jer je trotoar raskopan a žale se i vlasnici lokala.

Trotoar je raskopan pre nekoliko nedelja, u međuvremenu je postavljen „tampon“, odnosno nasut tucanik, izađeni ivičnjaci, pa se čeka na pločice.

-Biće postavljene iste onakve pločice kojima je popločana trasa do parka, ali smo tražili svežija ispitivanja kvaliteta, da ne bude posle priča „popucale, nekvalitetne, kineske“. Rade se testovi na čvrstoću, klizanje, dejstvo mraza, upijanje vode i slično. Po informacijama koje imam, u toku su i proizvodnja i određena ispitivanja. Proces ide svojim tokom, ali moram da priznam da bih volela da ide brže – kaže Azemović.

Ulica braće Stošića kao minsko polje

Kada se završi uređenje desne strane trotoara, odmah će se preći na drugu stranu.

Za ovaj projekat je izdvojeno 7,3 miliona dinara.

Najvrednija investicija u ovoj godini i dugo očekivani poduhvat – kompletna rekonstrukcija ulica oko gradskog vrtića trebalo bi da počne narednog meseca, najavila je načelnica.

-To je neka naša projekcija. Datum početka radova zavisi od više faktora, ako sve bude u redu sa postupcima javnih nabavki i ne bude bilo zaštite prava ponuđača, mislim da bi u prvoj polovini juna mogli da krenemo – kaže ona.

Rekonstrukcija ovih ulica (Braće Stošić, Vuka Karadžića, 1. maj) koštaće 15,6 miliona dinara.

Novac za oba pomenuta projekta dolazi iz Korodinacionog tela.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *