Radikali zbog Lešija traže Arifijevu smenu

Bujanovac, 24. maj 2021.- Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas ministarku za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariju Obradović da u skladu sa svojim ovlašćenjima, „neodložno“ pokrene postupak za smenu predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija zbog, kako su naveli, protivustavnog ponašanja i delovanja protiv Republike Srbije- prenosi agencija Beta.

Arifi odaje poštu Lešiju

Radikali su u saopštenju podsetili da je Arifi u selu Veliki Trnovac kod Bujanovca položio venac na spomenik “jednom od komandanata terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medvedje Ridvanu Ćazimiju, poznatijem kao kapetan Leši“.

“Republika Srbija više ne sme da dozvoljava ovakve antidržavne poteze zvaničnika srpske opštine Bujanovac i poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariju Obradović, da neodložno, u skladu sa svojim ovlašćenjima, pokrene postupak u Skupštini opštine Bujanovac za smenu Arifija“, naveli su iz SRS.

Zatražili su od ministarke da pokrene odgovarajući postupak protiv Arifija i da time „pokaže suverenitet Srbije na celoj našoj teritoriji“.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *