Kuća solidarnosti u parku: Uzmi koliko ti treba, donesi šta možeš

Piše: Lumturije Limani Ameti

Bujanovac, 25. maj 2021.- U gradskom parku u Bujanovcu, uz podršku Građanskih inicijativa i saradnji sa mladima naše opštine, osnovana je „Kuća solidarnosti“, mesto na kome ljudi u nevolji mogu dobiti hranu.
-Moto „uzmi koliko ti treba i donesi šta možeš“ trebalo bi da bude poziv našim sugrađanima, kao i opis značenja naše aktivnosti. Želim da se zahvalim našim građanima koji su podržali aktivnost i kuću napunili hranom – rekla je za naš portal Tuba Avdiji, koordinator organizacije za Bujanovac i Preševo.
Kada pomažemo drugima to nas raduje, rekao je Bogdan Matić, jedan od aktivista, pozvavši sve sugrađane da doprinesu koliko mogu.
-Sa organizacijom Gradjanske Inicijative odlučili smo da u našem gradu napravimo Kućicu solidarnosti u kojoj ćemo svaki dan ostavljati namirnice ljudima, koji na žalost nisu u finansijskoj situaciji da ih sebi priušte. Kada pomažete drugima, to vas čini srećnim. Humanost i sreća su dve povezane stvari. Kada na licu osobe kojoj pomažete vidite osmeh, znajte da ste učinili dobro delo i budetee ponosni na sebe. Pozivam sve svoje sugrađane da svakoga dana u kućici, u gradskom parku, ostavljaju namirnice, jer naše malo nekome znači mnogo.
Aktivista Stefan Stosić deli osećaj ponosa i priželjkuje da ova kućica ostane ovde što je duže moguće.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *