Marija, Radmila i Sofija, bujanovačke princeze pod koševima

Bujanovac, 25. maj 2021. – Iz Omladinskog Košarkaškog kluba Plej 017 poteklo je nekoliko talentovanih mladih košarkaša, ali i košarkašica. Da Plej 017 nije samo klub za dečake pokazuju Marija, Radmila i Sofija koje su bile deo zlatne generacije devojaka rođenih 2001/02/03 godine.

“Jedna od najboljih ženskih generacija u svim sportovima ikada u Bujanovcu. To potvrđuju njihovi uspesi i ekipe u kojima sad nastupaju. Kad bi ponovo okipili sve devojke koje su bile članovi te generacije Bujanovac bi danas imao seniorsku prvoligašku žensku ekipu – poručuju iz kluba.

MARIJA STOJANOVIĆ, KK RADNIČKI BEOGRAD

Marija Stojanović je prve košarkaške korake napravila u Pleju 017 pre 11 godina.

Uz svoje drugarice i trenere iz Bujanovca ostala sam sve do 2017. godine, kada sam prešla da igram kao kadetkinja za Ženski košarkaški klub „Radivoj Korać“ iz Beograda. U sezoni 2017/18 sa kadetskom ekipom osvojile smo 2. mesto na državnom prvenstvu, a sezonu kasnije bile smo državne prvakinje i u juniorskom i kadetskom uzrastu – kaže Marija.

Ona od 2019. godine nastupa za seniorsku ekipu KKŽ „Radnički“ sa Crvenog Krsta i igra drugu žensku ligu Srbije.

 

RADMILA POPOVIĆ, KK STARA PAZOVA

Još jedan biser bujanovačke ženske košarke je Radmila Popović (2001), koja je odnedavno član ŽKK “Stara Pazova” i takođe će igrati Drugu ligu.

-Košarku sam krenula da treniram 2014. godine uz nagovor nastavnice Marije Stojanović koja je prepoznala moj talenat. Svoje prve košarkaške korake započela sam u našem klubu „OKK Play 017“ Bujanovac, pod trenerskom palicom Sanje Nakić – kaže Radmila.

Ona se 2018. godine preselila u Novi Sad, gde nastavlja školovanje i košarkašku karijerru u ekipi ŽKK „021“.

Tada se prvi put susreće sa seniorskom košarkom i sa  ovom ekipom te sezone osvajam srebrnu medalju u Prvoj ligi Srbije.

U ŽKK „021“ se zadržava još jednu sezonu, a 2020. godine upisuje fakultet u Beogradu i prelazi u beogradski „Radnički”.

Posle je nastupala za “Srem” u Drugoj ligi Srbije.

-Dugujem veliku zahvalnost mom matičnom klubu „Play 017“, a posebno treneru Sanji Nakić, koja je sve nas učila da pre svega budemo dobri ljudi, a zatim da nikad ne odustajemo. Ona će zauvek imati posebno mesto u mom košarkaškom životu, kao najbolji trener i psiholog sa kojim sam sarađivala – kaže Radmila.

SOFIJA MIŠIĆ, PROLETER NOVI SAD

Sofija Mišić (2002) je nakon 6 godina provedenih u KK Plej 017 postala član Novosadske ženske košarkaške akademije ( NŽKA ).

Za ovaj klub je nastupala dve sezone, kadetsku i juniorsku ligu Srbije  i sa juniorkama je osvojila bronzu na državnom prvenstvu.

-Prošle sezone sam bila član košarkaškog kluba SREM iz Sremske Mitrovice, ali nažalost, zbog epidemiološke situacije se takmičenje nije završilo do kraja. Sada treniram u klubu „Proleter“ iz Novog Sada i igram 1. regionalnu ligu Srbije. Sezonu smo završili drugi na tabeli. Takođe, igram košarku za školu i osvojila sam bronzanu medalju na republičkom takmičenju. Volela bih da se zahvalim na svemu što  nam je taj klub pružio i čemu nas je naučio. Srce nam je svima tamo ostalo, moj omiljeni klub gde god bila – kaže Sofija.

Iz Pleja 017 poručuju da ukoliko želite da krenete koracima Marije, Sofije i Radmile dođete u školu košarke iz koje su one ponikle.

Petkom od 19, subotom od 13 i nedeljom od 13:30 sati u Sportskom centru Mladost Bujanovac radi Multietnička škola košarke OKK PLAY 017 – pod sloganom SAČUVAJMO DECU.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *