fbpx

Akcija dobrovoljnog davanja krvi sutra u Domu kulture

Bujanovac, 26. maj 2021. Crveni krst Bujanovac organizovaće u četvrtak (27. maj), u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu kulture od 9 do 15 časova.

“U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za Covid-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom”, poručuju iz Crvenog krsta.

Naglašeno je da ne treba da dolaze davaoci krvi koji su u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije,  imaju prehladu, kašalj i kijanje, povišenu telesnu temperaturu, ili su bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.

“Pozivamo sve zdrave građane, uzrasta od 18 do 65 godina da daju krv redovnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje organizujemo sa ovlašćenom transfuzijskom ustanovom . Svi uslovi za dobrovoljno davanje krvi su prilagođeni smernicama i instrukcijama o sprečavanju širenja infekcije korona virusom”, navode iz CK.

Dobrovoljnim  davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružamo podršku sistemu zdravstvene zaštite.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *