Lešijev sin: Moj otac nije bio terorista

Bujanovac, 26.maj 2021. (Foto FB)- Levent Ćazimi, sin Komandanta Lešija, reagovao je na pisanja nekih beogradskih medija koji njegovog oca, ali i druge pripadnike OVPMB, nazivaju teroristima.

„Naši roditelji, sinovi i braća nisu bili teroristi. Oni ostaju najznačajnije ličnosti naše nacionalne istorije“, napisao je sin Ridvana Ćazimija.

On je uz post postavio i fotografiju svih stradalih pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB)

“Primitivna kampanja dela beogradske štampe, koja naše mučenike naziva teroristima, samo dokazuje namere srpske države da eliminiše bilo koje uzvišeno albansko delo. Niko ne može da ocrni njihov doprinos, posebno Srbija sa svojim mračnim strujama. Naši roditelji, sinovi i braća nisu bili teroristi već simboli naše nacionalne istorije”, objavio je  Levent Ćazimi.

Njegov otac, jedan od komandanata, koji je u ime OVPMB pregovarao sa NATO o demokratizaciji ove vojne formacije pobunjenih Albanaca na jugu Srbije, ubijen je 24. maja 2001. prilikom povlačenja iznad Velikog Trnovca.




3 thoughts on “Lešijev sin: Moj otac nije bio terorista

  1. Komita

    Kasican terorista, banderas – kakvi crni mucenici…
    Albanci inace ve da se frljaju sa takvim bombasticnim izjavama misleci valjda da ce time da daju na vecoj tezini i znacaju svoje ideje koja se svuda u svetu naziva banditizmom i terorizmom.
    Niko ovde od srba nije zaboravio zverstva arnauta i balista za vreme II Sv rata i sta im je namera na jugu centralne Srbije.
    To sto oni rade je da karikiram mali isto kao kada u kucu primite goste, date im sobu kupatili, lepo ih nahranite, budu tu kod vas u gostima nekoliko dana a onda posle tvrde da je kuca njihova a ne vasa. To se obicno zove placka, kradja, uzurpiranje, otimanje…
    Tako i oni, bezali su od rezima Envera Hodze onaj copavi kreten ih je primio, zabranio povratak srba, dao im njihove kuce i gazdinstva, oni se natalitetom nakotili i sada tvrde da je ovo njihova zemlja u.esto da su zahvalni sto su spasili glave.
    Ali to od albanaca da razumeju ne mozete ocekivati, oni se od malih nogu dopinguju da budu nacionalisti, slusaju price dedova, izuzetno su neobrazovani, vecina njih nije u zivotu procitala ni jednu knjigu ali su nacionalno napumpani i zadojeni…
    Samo mi se cini da je blizu i kraj njihovom otreznjenju….

    Reply
  2. Bg

    Decko knjige u sake! Procitaj kako ste okarakterisani u svetu od strane vasih prijatelja Amerikanaca, Britanaca. I procitaj zakon o amnestiji koji ste dobili od strane Srba samo da biste lepo ziveli.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *