Krizni štab danas o ugostiteljima, pozivi mladima da se vakcinišu

Bujanovac, 31. maj 2021. Nova sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotrena aktuelna epidemijska situacija održaće se danas u 14 časova.

Kako je ranije najavila predsednica Vlade Ana Brnabić Krizni štab će, pored ostalog, odlučivati o  predlogu da se da se kafićima i restoranima produži radno vreme sa 22 časa do ponoći.

Inače, Krizni štab 21. juna treba da odluči da li će popustiti mere koje se odnose na okupljanja, a to prvenstevno zavisi dva ključna faktora – da do tada u Srbiji bude više od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništa i manje od 100 novozaražanih dnevno u celoj zemlji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video-snimak u kojem je ponovo apelovao na građane da se vakcinišu kako bi Srbija, pre svih, izašla iz krize izazvane koronavirusom, prenosi RTS.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević je, govoreći o vakcinaciji mladih, napomenula da oni na početku, kao i svuda u svetu, nisu bili prioritet za vakcinaciju, ali da se sada situacija menja.

Prioritet su bili najstariji sugrađani, zatim oni sa hroničnim oboljenjima i oni koji su bili profesionalno najugroženiji. Ako sada pogledamo procenat vakcinisanih po uzrasnim grupama, svuda u svetu je najmanji u najmlađim uzrasnim grupama, jer oni nisu bili prioritet, ali sada je došao red na njih. Upravo njima je pripala uloga da daju završni udarac ovom virusu –  istakla je ona za RTS.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *