Svetski dan deteta u Bujanovcu obeležen predstavom „Naš 1. jun“

Bujanovac, 1. jun 2021. Predstava „Naš 1. jun“ odigrana je danas Domu kulture u Bujanovcu povodom obeležavanja Svetskog dana deteta.

Nastup na sceni Doma kulture imali su učenici bujanovačke Srednje škole „Sezai Suroi“ koji su se na radost velikog broja dece pojavili u ulogama likova iz bajki.

Predstavu je režirala Afeida Borići Memeti, a realizovala organizacija Bejond, u saradnji sa profesorkom Jelenom Ranđelović.

-Zadovoljni smo kako je ispalo, s obzirom na reakciju dece može se zaključiti da ovaj projekat više nego dobrodošao što nas ohrabruje da se na ovome ovde ne zaustavimo –  kaže Randelović.

Protagonistiknje predstave, Emira Šabani i Rinisa Gegolaj, kažu da je bilo zabavno izaći na scenu znajući da će nastupiti pred najslađom publikom-

-Mi smo bili razlog za njihov smeh – što je sjajno – kažu one.

Predstava „Naš 1. jun“ igra se i na srpskom i na albanskom jeziku, tako da je mogu pratiti sva deca, bez obzira na nacionalnost.

-Ovo je i bila svrha projekta – kažu organizatori koji su se zahvalili Ministarstvu kulture i informisanja na finansijskoj podršci.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *