Bujanovački đaci čistili grad

Piše: Ljumturije Limani Ameti
Bujanovac, 4. jun 2021.- „Za čistu životnu sredinu“ bio je moto akcije koju su danas realizovali učenici dve bujanovačke srednje škole,  „Sveti Sava“ i „Sezai Surroi“, zajedno sa svojim nastavnicima.

Oni su, naime, prikupljali otpad i smeće sa gradskih ulica, u okviru Međunarodnog dana zaštite životne sredine, zvanični sa ciljem podizanja svesti kod građana o očuvanju životne sredine:

-Jer sa zagađenjem tla, vode i vazduha, ekosistemi i staništa su oštećeni i postepeno se uništavaju životinje  i biljke – naglasio je profesor biologije Hamdi Kamberi.

„Bez čistog okruženja ne možemo imati zdrav život“ – rekli su đaci Blendina Hiseni i Stefan Stošić koji su pozvali građane da čuvaju životnu sredinu i da ne bacaju smeće.




One thought on “Bujanovački đaci čistili grad

  1. Komita

    Svaka cast deco, na najbolji nacin ste pokazali kako se zajedno moze ciniti mnogo, kako zajednicki interesi mogu uciniti da ih zajedno cinimo, da nam grad bude bolji i lepsi za zivot, da negujemo dobre odnose i dobra dela, de ne moramo da uvek polazimo od toga sto nas kao komsije razdvaja vec od onoga sto je zajednicki interes i zajednicko dobro pa bi mozda vremenom uvideli da toga nije bas malo. Drago mi je da ste nam bas vi mladji pokazali da ste i pametniji i mudriji, rekao bih i zreliji u vasoj mladosti od starijih… samo tako nastavite, srecno vam bilo !!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *