Bujanovac pristupio Zajednici albanskih opština u regionu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. jun 2021. Opština Bujanovac je od danas i zvanično članica Zajednice albanskih opština u regionu, koju čine pojedine kosovske i opštine u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prijem u članstvo je ozvaničen na sastanku Generalne skupštine Zajednice  održanom u Tirani, kojim je predsedavao gradonačelnik Tirane Erion Veliaj.

-Članstvo Bujanovca u ovoj Zajednici je od velikog značaja, jer će nam saradnja sa ostalim albanskim opštinama u regionu omogućiti ekonomski razvoj, ali i napredak u oblasti obrazovanja, kulture, turizma i sporta – rekao je predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, koji je prisustvovao sastanku.

Iz Opštine Bujanovac navode da je cilj Zajednice „preduzimanje koraka za promociju opština članica u pravcu društveno-ekonomskog razvoja i razvoja turizma“.

Pristupanje Zajednici odobrila je Skupština opštine Bujanovac 21. aprila, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Tada je rečeno da će za članstvo  Opština plaćati godišnju naknadu koja će tek biti utvrđena.

O visini iznosa nije bilo reči u opštinskom saopštenju povodom učlanjenja.

Pored Bujanovca, u Zajednici su kosovske opštine Priština, Peć, Prizren, Uroševac i Đakovica, albanske Tirana i Đirokastra; Tetovo, Čair i Gostivar u Severnoj Makedoniji; Tuzi i Ulcinj u Crnoj Gori; Preševa u Srbiji.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *