Vjosa Osmani: Promena granica nije tema u Briselu

Bujanovac, Priština, 14. jun 2021. (Foto Reporteri) – Promena granica i „non pejperi“ koji su se pojavili u prethodnih nekoliko meseci, ni po koju cenu neće biti tema dijaloga Beograda i Prištine u Briselu najavljenom za utorak 15. jun, izjavila je kosovska redsednica Vjosa Osmani.

Kako prenosi Kosovo online, Osmani je rekla da bi takve „avanture“, kao što je promena granica, mogle da destabilizuju ne samo Kosovo nego i ceo region.

„Znamo što treba da učinimo i znamo što treba da izbegnemo, a jedna od opasnih avantura koju ćemo izbeći po svaku cenu je ona koja uključuje promenu granica, jer bi to moglo da destabilizuje, ne samo Kosovo, već i čitav region“, rekla je Osmani u intervjuu za Al Džazira Balkan.

Po njenim rečima, nove kosovske institucije koje su formirane posle izbora 14. februara, imaju jasan mandat da ne pregovaraju o pitanju granica i suverenitetu Kosova.

„U potpunosti ćemo poštovati taj mandat. Moramo imati samopouzdanja, ne treba nam ‘non pejper’ koji će nam reći šta treba da radimo“, istakla je Osmani.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *