Dr Šekler o ukidanju mera: Da sam ja korona, viknuo bih “Super!”

Bujanovac, Beograd, 16. jun 2021.- Povodom blažih epidemioloških mera, koje je Krizni štab juče usvojio, virusolog Milanko Šekler upozorio je da će one omogućiti virusu da preživi leto, ostane u populaciji i sačeka jesen, prenosi Danas.

On je ocenio da je „to pravi put za njega“.

„Da sam koronavirus, rekao bih fenomenalno, hvala Bogu da je ovako“, istakao je virusolog za RTS.

Ukazao je da vakcinacija skoro da stoji, i da je vrlo loša struktura vakcinisanih.

„Dobro je što su vakcinisani stariji, ali su oni manje aktivni, ne idu na žurke“, ukazao je Šekler i dodao da su mladi radno aktivni i da tu fali vakcinacije.

Naveo je primer Čilea, koji je imao skoro 47 odsto vakcinisanih kada je ukinuo skoro sve mere, a sada je tamo ponovo zaključavanje.

„Ovim merama samo je legalizovano ono što se već dešavalo, svadbe su išle, treštale, ja sam to video u Kraljevu, svuda je sve noramlno radilo, niko više nikoga nije pretresao, proveravao, prekidao rad objekata“, napomenuo je Šekler.

Akcenat je, kako je ocenio, na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat na to da se nose maske, drži distanca, proveri kakva je ventilacija.

„Mislim da je virus oduševljen ovim merama. Kada bih govorio u njegovo ime, rekao bih – jupi, super“, poručio je virusolog.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *