Na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu za nove studente 90 mesta na budžetu

 

Bujanovac, 17. jun 2021. Novoj generaciji studenata na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu na raspolaganju je 90 mesta na prvoj godini osnovnih akademskih studija

Prvi konkursni rok, odnosno prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita na odeljenju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, trajaće od 22. i 23. juna od 8 do 14 časova.

Prilikom prijave za polaganje prijemnog ispita kandidati dostavljaju svedočanstva završene četvorogodišnje srednje škole, diplomu o položenom maturskom ispitu, ličnu kartu i fotokopiju iste, kao i dokaz o uplati 7.300 dinara za troškove polaganja prijemnog ispita.

Budući studenti će pohađati studijski smer Poslovni informacioni sistemi.

-Ovaj program će obezbediti znanje i veštine budućim Poslovnim informatičarima. To je jedno novo zanimanje, potpuno adekvatno dobu koje je već nastupilo. Reč je integraciji informatičkih i ekonomskih znanja i veština u procesu digitalizacije ekonomije. Dakle, to je jedna profesija koja će biti neophodna ne samo firmama iz informaciono-tehnološkog domena, već i svim ostalim privrednim subjektima, jer je proces digitalizacije poslovanja nešto neminovno – rekao je dekan Ekonomskog fakulteta Aleksandar Čučković.

Prijemni ispit je zakazan za 2. jul.

Na bujanovačkom odeljenju Ekonomskog fakulteta Subotica trenutno studira 400, a od otvaranja odeljenja u Bujanovcu 2011. godine  diplomirala su 282 studenta, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *