Olimpijskog šampiona Štefaneka u Bujanovcu dočekali Srbi, Albanci i Romi (foto)

Piše: N. Stevanović

Davor Štefanek

Bujanovac, 17. jun 2021. Nekadašnji olimpijski šampion, sada predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS), Davor Štefanek, poručio je juče u Bujanovcu da je  spreman da na svaki način pomogne bujanovačkim sportskim klubovima i da Sportski savez opštine Bujanovac ima njegovu punu podršku. Štefanek je na svečanosti u Sportskoj hali „Mladost“ podelio poklone u vidu sportskih rekvizita, opreme i lopti mladim sportistima iz srpske albanske i romske zajednice.

Sa Štefanekom je u Bujanovcu boravio i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, koji je o problemima sa kojima se suočavaju sportski klubovi razgovarao sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

-Arifiju smo ukazali na nepravilnosti do kojih je došlo tokom konkursa za finansiranje sporta i obavestili ga da će klubovi prihvatiti novu odluku koja je doneta nakon poništavanja prve, jer je smatramo kompromisnim rešenjem – kaže za Bujanovačke predsednik Sportskog Saveza (SS) opštine Bujanovac Dragan Milić, koji je prisustvovao sastanku.

Po njegovim rečima, u konstruktivnom razgovoru sa predsednikom opštine dogovoreno je da sledeće godine SS Bujanovca delegira svog predstavnika u komisiju koja odlučuje o raspodeli novca klubovima.

-Sa predsednikom smo se dogovorili da se u budućnosti radi na tome da Sportski savez dobije ulogu koja mu pripada po Zakonu o sportu, koji kaže da  ovakvu organizaciju mora da ima svaka lokalna samouprava. Sa Arifijem smo zajedno zatražili od generalnog sekretara Marinkovića da se i Bujanovac uključi u projekte koje SSS realizuje, sve sa ciljem razvoja lokalnog sporta   – kaže Milić.

Objasnio je da je Savez, čiji su članovi i albanski klubovi poput FK Trnovac, formiran na osnovu odluke Opštinskog veća još 2018. godine,  da je potom primljen u članstvo Sportskog saveza Srbije, ali da do sada nije zaživeo kao krovna organizacija bujanovačkog sporta.

Milić dodaje da su na odvojenom sastanku predstavnici lokalnih klubova Marinkoviću ukazali na probleme u finansiranju.

-Razumljivo, nedostatak novca je glavni problem koji ističu predstavnici klubova. Oni su zatražili od generalnog sekretara da SSS pomogne po pitanju finansija, opreme, ali da pokuša da kod granskih saveza isposluje smanjenje ili ukidanje kotizacija za takmičenja. Postignut je načelan dogovor da se Sportski savez Bujanovca osnaži i da klubovi koji nam se do sada nisu priključili to učine – kaže Milić.  

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *