U Borovcu završen “Munjeviti udar 2021”

Bujnanovac, 25. jun 2021. (Foto MOD)- -Na poligonu „Borovac“ kod Bujanovca Vojska Srbije izvela je združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“.

Kod Borovca je vežbala Četvrta brigada kopnene vojske, a radi se o taktičkoj vežbi i uvežbavanju za izvođenje protivpobunjeničke operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„U uslovima približnim realnim, uvežbavali su se postupci i rad komande i jedinica Vojske Srbije, od izviđanja i otkrivanja borbenog rasporeda neprijatelja do razbijanja i uništenja pobunjeničkih snaga i stabilizacije situacije“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Aktivnosti na poligonu „Borovac“ deo su združene vežbe koju na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović ocenio je obučenost i profesionalnost pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske kao vrlo dobru.

Vežba na „Borovcu”, bila je šesta po redu, a uslediće i vežbe na poligonu „Međa” kod Leskovca, gde će svoje sposobnosti prikazati Vojni policajci 3. bataljona Vojne policije koji je razmešten u Nišu i Vranju, i na Pešteru, gde će preko 2000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i specijalnih jedinica vojske izvesti veliku napadnu operaciju,  u prisustvu visokog državnog i vojnog rukovodstva, čime će vežba „Munjeviti udar 2021” biti završena.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *