Vučić na Vidovdan: Deci ne smemo ostaviti sukobe

Bujanovac, Kruševac, 28. jun 2021. (Foto RTS snimak ekrana)- Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu i odao poštu svim srpskim ratnicima stradalim u oslobodilačkim ratovima. Obraćajući se okupljenim građanima, predsednik je poručio da se Srbija uzdigla iz poraza i da je danas slobodna i slobodarska zemlja u kojoj ne odlučuje niko drugi do njenih građana, prenosi RTS.

Predsednik Vučić je iz Kruševca, gde je položio venac na Spomenik kosovskim junacima, čestitao građanima Vidovdan, za koji je rekao da je najveći srpski praznik.

Vučić je naveo da deci ne smemo da ostavimo sukobe.

„Moramo da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt. To je najveći spomenik i Lazaru i Milošu i svim kosovskim junacima. Sloboda je sveta, ali je svet i mir i najviše vrede zajedno“, napomenuo je predsednik.

Poručio je da Srbija Vidovdan slavi kao pobednik, kao narod i država koji su se iz poraza uzdigli, uvek i pre svega kao slobodni i ponosni ljudi.

„Sve naše bitke više nisu vezane za krv i bilo čiju smrt, to su pobede života, rada, napretka i gde god se okrenete po Srbiji, vidite vredne ljude koji pobeđuju, radeći i gradeći, vidite zemlju koja liči na sebe juče i koja će biti bolja sutra“, naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da smo „promenili način razmišljanja“ i krenuli da svoju državu stvaramo „ne kao san, utopiju već kao realan život“, u kom, ističe, možemo da budemo prvi u onome u čemu smo vekovima bili na začelju.

„Srbija može da se ponosi i raduje životu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, uz slobodu je mir osnovni uslov jake Srbije.

„Oni nas opominju da se ne busamo u prsa, da uradimo sve da nastanu generacije koje će samo za mir i znati, koji neće ginuti, to nam je najsvetija obaveza. Oni su svoje živote dali da bismo mi slobodno živeli, taj dug moramo da ispunimo, da stvorimo generacije mira i života, rasta i rada i državu koja će svojom snagom biti garant njihove slobode“, rekao je predsednik.

Vidovdan će biti obeležen i na Kosovu i Metohiji. Patrijarh Porfirije služi liturgiju u manastiru Gračanica, a na Gazimestanu će služiti parastos palim srpskim junacima u Kosovskoj bici.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *