Komunalac moli građane da štede vodu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. jun 2021. -Iz Javnog preduzeća „Komunalac“ upućen je apel građanima da racionalno troše vodu iz gradskog vodovoda.

Kako kažu u komunalnom preduzeću, potrebe za pijaćom vodom su znatno povećane zbog visokih temperatura i sušnog perioda.

“Nekontrolisana potrošnja uzrokuje nestašice i za ličnu upotrebu. Apelujemo na građane opštine Bujanovac da budu što racionalniji u trošenju vode za piće, da ne zalivaju bašte, vrtove,ulice, kako bi svi imali dovoljno vode za piće na ovim visokim temperaturama“, saopšteno je iz „Komunalca“.

Apel dolazi u jeku opšteg nezadovoljstva građana Bujanovca i okolnih sela, koji se preko Bujanovačkih žale na svakodnevne nestašice vode.

Za probleme u vodosnabdevanju predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi je juče okrivio građane koji nenamenski troše vodu za piće i one koji ne plaćaju račune „Komunalcu“.

Dodao je da će uskoro biti objavljen spisak onih koji godinama ne plaćaju vodu, a među njima su i, kako je rekao predsendik, odbornici bujanovačke skupštine.

Zbog trenutne situacije kao neminovnost je najavio restrikcije.

Građani, na drugoj strani, smatraju da su za katastrofalnu situaciju isključivo odgovorni opštinska vlast i JP „Komunalac“.

U prilog tome govori i podatak, koji je juče izneo sam Arifi, da u opštini za šest godina nije otvoren nijedan novi bunar.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *