“Kraljevina Srbija” u Bujanovcu, predsednik odbora Slađan Videnović

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. jun 2021.- U Bujanovcu je na Vidovdan osnovan Opštinski odbor Udruženja „Kraljevina Srbija“, koje se zalaže za uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji sa kraljem Aleksandrom II Karađorđevićem na čelu države.

 


Bujanovački monarhisti su na osnivačkoj skupštini za svog predsednika izabrali Bujanovčanina Slađana Videnovića, oficira Vojske Srbije u penziji, a za potpredsednika Sašu Stojkovića iz Levosoja.

Videnović je poručio da će se svakoga dana boriti da „osvanemo u boljem, pravednijem, slobodnijem i poštenijem sistemu – u Kraljevini Srbiji“.

-Nas je ovde okupila jedna ideja, jedan cilj – obnova monarhije. Sve što budemo radili biće za tu ideju i cilj, sebi to namećem kao obavezu, a vama kao molbu. Ovaj dan posvećujem ljudima u Bujanovcu koji su se za monarhiju zalagali u neka mnogo teža vremena, kada je trebalo mnogo hrabrosti da se glasno izgovori „Živeo kralj, živela Kraljevina Srbija“ – rekao je on.

Naglasio je da su u udruženje dobrodošli svi koji su odani kruni i da će omasovljenje pokreta monarhista u Bujanovcu biti među prioritetima u budućnosti.

Osnivačkoj skupštini u Domu kulture prisustvovao je i predsednik vranjskog Gradskog odbora udruženja Ivica Stamenković, koji je istakao da je udruženje pod patronatom kralja Aleksandra II Karađorđevića.

Monarhija pruža stabilnost i garant je demokratije. Srbija je uvek padala u ropstvo kada nije bila monarhija. Ponovno uspostavljanje monarhije bio bi početak napretka i konačni raskid svih veza sa komunističkim nasleđem – rekao je on.

Po njegovim rečima, monarhisti pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom nastoje da građanima približe ideju ustavne parlamentarne monarhije kao cilja kojem teže.

Udruženje okuplja sve građane, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili versku pripadnost.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *