Poslanici iz Bujanovca kod Kurtija: Hvala za rezoluciju o Srebrenici

Bujanovac, 8. jul 2021. (foto FB) – Poslanička grupa “Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka”, koju čine poslanici iz Bujanovca i Preševa i stranke Sulejmana Ugljanina “priznaju nezavisnost države Kosovo”, poručio je Ugljanin nakon sastanka sa predsednikom kosovske vlade Albinom Kurtijem danas u Prištini.

Na razgovor sa Kurtijem su bili svi članovi poslaničke grupe koju predvodi Šaip Kamberi, uz predsednika SDA Sandžaka Ugljanina, koji se zahvalio Kurtiju na usvajanju rezolucije o Srebrenici, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

Ugljanin je naveo da su „Bošnjaci veoma zahvalni što se kosovska skupština priklonila zakonu i osudila najveći zločin u Evropi od Drugog svetskog rata”

-Podržavamo premijera Kurtija i vladu Kosova u njihovoj posvećenosti zaštiti prava Albanaca u Srbiji, kao i uspostavljanju reciprociteta prava nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji“, rekao je Ugljanin.

U saopštenju se navodi da je Kurti rekao da se “Srbija  mora distancirati od krvave prošlosti i politike Slobodana Miloševića”

-Bez toga ne može krenuti ka budućnosti i normalizaciji odnosa sa Kosovom – dodao je.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *