Kamberi i Ugljanin: Ista prava za Albance i Bošnjake kao za Srbe na Kosovu

Bujanovac, 9. jul 2021. -Narodni poslanik iz Bujanovca i šef poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ Šaip Kamberi ocenio je da su “albanska i bošnjačka nacionalna manjina najdiskriminisanije u Srbiji” i založio se za reciprocitet u pravima u odnosu na Srbe na Kosovu.

-Logika da srpska manjina na Kosovu treba da bude privilegovana, a albanska i bošnjačka u Srbiji diskriminisana, ne doprinosi pomirenju između naroda i otežava integraciju u Evropsku uniju – ocenio je Kamberi juče nakon sastanka sa predsednikom kosovske vlade Albinom Kurtijem, o čemu su Bujanovačke pisale.

Po Kamberijevim rečima, neophodan je razvoj „institucionalne saradnje sa Vladom i Skupštinom Kosova“, kao i koordinisano delovanje u pravcu unapređenja položaja Albanaca i Bošnjaka u Srbiji.

-Reciprocitet u pravima manjina doprineće napretku obe zemlje – poručio je Kamberi.

Sastanku sa Kurtijem juče u Prištini bili su prisutni svi članovi poslaničke grupe koju predvodi Šaip Kamberi, uz predsednika SDA Sandžaka Ugljanina.

Oni su se sastali i sa predsednikom parlamenta Glaukom Konjufčom, potpredsednicom Sarandom Bogujevci, kao i sa šefovima poslaničkih grupa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *