Uručene novinarske nagrade “Slađana Veljković”

Bujanovac, Vranje, 9. juli 2021. – Sanji Petrov, Daliborki Alihodžić i Zoranu Šaponjiću uručene su novinarske nagrade „Slađana Veljković“ u četvrtak u Vranju, prenosi Vranjenews.

Na svečanosti u Pozorištu Bora Stanković, na dan kada je novinarka Slađana Veljković preminula pre deset godina, Sanji Petrov, bivšoj novinarki nedeljnika Vranjske, a sada odgovornoj urednici portala „Slobodna reč“ uručeno je priznanje sa Slađaninim imenom „za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima“.

Novinar Kurira Šaponjić nagrađen je za najbolju reportažu (Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim), dok je nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila novinarka Večernjih novosti Daliborka Alihodžić (za reportažu Počinje novi život: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu).

Žiri je ove godine radio u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Ljubica Zdravković Džonov, urednica RT Vranje i Ljiljana Stojanović, urednica agencije Jug Press u Leskovcu.

Novinar iz Vranja i član Organizacionog odbora za dodelu nagrade Radoman Irić evocirao je uspomene na Slađanu Veljković.

„Smislila je Slađana kako pa nas okuplja svake godine, ovo nam je treći Vaskrs. Danas ove u pozorišnom hramu u Vranju sa Slađaninom porodicom sa dobitnicima i prijateljima slavimo duh besmrtnosti“, kazao je Irić.

Na konkursu za dodelu nagrade sa Slađaninim imenom, podsetio je on, za tri godine učestvovalo je oko 300 medijskih hodočasnika.

Ovogodišnji generalni sponzor nagrada bio je „Knauf Insulation“ Surdulica.

Iz CMTDO, organizatora konkursa, saopšteno je da je grad Vranje ove godine prvi put partner i pomogao organizaciju dodele nagrade.Slađana Veljković. Foto D. Dimić, Vranje News

Slađana Veljković preminula je 8. jula 2011. godine. Svoju novinarsku karijeru započela je i izgradila u novinama Vranjskim, gde je bila dugogodišnja urednica. Poslednje tri godine života radila je u Večernjim novostima, kao dopisnik iz Vranja, i u prepoznatljivom stilu izveštavala o svim događajima sa juga Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *