Musliju pozvan u policiju zbog zastave u Končulju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. jul 2021. (Foto Folonline)- Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju pozvan je u policiju „radi prikupljanja obaveštenja“ o dešavanjima od 7. maja kada je sa jarbola u selu Končulj skinuo i bacio srpsku zastavu, o čemu su pisale Bujanovačke.

Da je dobio poziv na saslušanje u svojstvu građanina, kako se navodi, u predistražnom postupku zbog krivičnog dela, potvrdio je sam Musliju objavom na Fejsbuku.

-Ovaj poziv je u vezi sa provokacijom koja se desila u Končulju, gde je na grobu palog borca Fatmira Ibišija bila postavljena srpska zastava, umesto naše nacionalne – navodi Musliju.

Inače, pojavljivanje zastave Srbije na spomen obeležju  bivšem borcu Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), u selu u kojem žive isključivo Albanci, srpska javnost u Bujanovcu ocenila je kao provokaciju čiji vinovnici nisu Srbi.

U objavi povodom poziva Musliju kaže i da je njegova reakcija koja je usledila – skidanje srpske i vraćanje albanske zastave, bila sa namerom da „smiri situaciju“.

Sam čin Musliju je prenosio uživo na Fejsbuku.

Naveo je i da će se 12. jula u policiju javiti kao zamenik predsednik opštine, te da će izneti svoj stav o ovom događaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *