Arifi: Poljoprivrednicima novac na računu do srede

Para nikad dosta

Piše: Dragana Stošić

Bujanovac,12. jul 2021. – Poljoprivrednici koji su danas sa lokalnom samoupravom potpisali ugovore o subvencijama ukupno vrednim 6,5 miliona dinara, mogu da očekuju uplatu novca najkasnije do srede, obećao je predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i dodao da će se trend pružanja pomoći poljoprivrednicima nastaviti i ubuduće.

Nikada dovoljno sredstava za razvoj poljoprivrede, ali kada sledeće godine bude usvajan budzet biće predviđena sredsva ako ne u većem a ono bar u istom iznosu- rekao je predsednik.  

Poljoprivrednici sa kojima smo razgovarali su uglavnom zadovoljni. Slažu se da sredstva nisu velika, ali pozdravljaju “napore nadležnih” za razvoj poljoprivrede na ovim prostorima.

Mitrović (u sredini): Neophodno kontinuirano ulaganje u poljoprivredu

Konkurisao sam za 10 priplodnih mladih ovaca, a ono što bih istakao i što je potrebno ovom kraju jeste da postoji kontinuirano ulaganje u poljoprivredu i njen razvoj- rekao je Srđan Mitrović.

Lisen Saliihi iz Velikog Trnovca, vlasnik  poljoprivrednog gazdinstva, dobijenim iznosom ne može da pokrije sve troškove, ali ipak zadovoljan iznosom.

Nagip Arifi je kao novinu najavio da radnici Opštinske uprave, koji se bave poljoprivredom, više neće moći da konkurišu za podsticajna sredstva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *