Dr Radmilo Janković: Već smo ušli u novi talas korone

Bujanovac, Niš, 12. juli 2021. (Foto RTS snimak ekrana) – Lekari su saglasni da je pred nama novi talas korona virusa i ne postoji šansa da nas on zaobiđe. Ja ga očekujem već u avgustu. Zbog toga je neophodno motivisati ljude, pre svega mlade, da se vakcinišu- rekao je za RTS zamenik direktora UKC Niš, prof. dr Radmilo Janković.

Prema njegovim rečima, nalazimo se na početku novog talasa o čemu svedoče brojke, posebno na jugu Srbije, a poražavajuća je informacija da smo od lidera u regionu, čak i od jednog od lidera u Evropi, postali zemlja koja je na začelju po broju imunizovanih.

To će ispostaviti svoju cenu u septembru, a ja verujem i ranije već polovinom avgusta, poručuje Janković.

Smatra da nije realno očekivati pooštravanje mera i neku veću disciplinu.

Naglasio je da moramo sremni sačekati naredni talas koji će sigurno doći.

„Ne postoji apsolutno nikakva šansa da će nas on zaobići, moramo podići ukupan stepen imunizacije, motivisati pre svega mlade ljude“, dodao je Janković.

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 69 osoba od 4.874 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminule su dve osobe.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirano je 80 uzoraka iz Pčinjskog okruga. Od tog broja, jedan pacijent iz Preševa je pozitivan na koronavirus.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *