Veliki požar u Rakovcu, bujanovački vatrogasci sprečili katastrofu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. jul 2021. Munjevitom akcijom i požrtvovanošću bujanovačkih vatrogasaca u Rakovcu je u nedelju, kada je izbio požar u jednoj stolarskoj radionici, sprečena katastrofa do sad neviđenih razmera.

-Vatrogasne ekipe su se stvorile na licu mesta za svega par minuta od poziva. Da nisu tako brzo reagovali i dali sve od sebe izgorelo bi sve – i radionica i kuće u našem domaćinstvu. Zaslužni su što vatra nije došla do zapaljivih materijala koje koristimo u radu, što bi tek bila prava katastrofa – kaže za Bujanovačke vlasnik radionice, koji se javio našem portalu da bi odao priznanje bujanovačkim vatrogascima i javno im se zahvalio.

Kako je objasnio, požar je u nedelju ujutru posle 6 sati izbio u sušari u kojoj se u tom trenutku nalazilo oko 15 kubika dasaka.

Vlasnik naglašava da radionica ima protivpožarni sistem, koji je bio neupotrebljiv zbog slabog pritiska vode.

-Dim i vatru je primetila komšinica, koja nas je alarmirala, a mi odmah potom vatrogasce. Da je pritisak vode bio na odgovarajućem nivou do ovoga ne bi došlo, jer imamo instaliran protivpožarni sistem, ali nije bilo vode. Vatrogasci su nam spasili bukvalno celo domaćinstvo – kaže ovaj Rakovčanin koji je želeo da ostane anoniman.

Po negovim rečima, šteta na objektu u kojem se nalazila sušara je totalna, ali zanemarljiva u poređenju s tim šta se moglo dogoditi da požar nije lokalizovan na vreme.

Dodao je da su vatru prouzrokovale najverovatnije instalacije.

Video možete pogledati na našoj FB stranici.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *