Za zamenu stolarije Bujanovčanima 2 miliona, ovo su svi uslovi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jul 2021. –Za zamenu stolarije na porodičnim kućama, stanovima i stambenim zgradama, uz milion dinara od Ministarstva rudarstva i energetike, Bujanovčanima će biti dostupno još toliko iz budžeta opštine, dakle ukupno 2 miliona dinara za energetsku sanaciju.

Za pokretanje postupka se čeka raspisivanje javnog poziva za firme koje se bave izradom i ugradnjom stolarije, a iz Opštine nismo dobili odgovor kada će javni poziv biti otvoren, iako je tekst spreman.

Procedura nalaže da nakon što budu izabrana preduzeća, bude otvoren konkurs za građane.

Za zamenu – nabavku sa ugradnjom spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elelemenata na porodičnim kućama i stanovima, sa pratećim građevinskim radovima, biće dodeljeno 1,5 miliona dinara, a 500.000 dinara za stambene zgrade, navodi se u Pravilniku koje je Opštinsko veće usvojilo 12.jula.

Maksimalni iznos koji građani mogu da dobiju za nabavku stolarije iznosi 50.000 dinara, odnosno 50 odsto po prijavi  koja je ograničena na 100.000 dinara.

U pravilniku se navodi da se ne prihvataju troškovi radova, nabavke materijala i opreme koji nastanu pre prvog obilaska komisije za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinasiranje projekata energetske efikasnosti.

Neće biti finansirani ni carinski i administrativni troškovi,troškovi kredita i refundacije troškova za već nabavljenu opremu i izvršene usluge.

Da bi prijava bila uzeta u razmatranje podnosilac, pored ostalog, mora da bude vlasnik i da živi u porodičnoj kući ili u stanu na teritoriji Opštine Bujanovac, da je objekat legalizovao i izmirio porez na imovinu.

O objavljivanju javnog poziva za firme, a potom i za građane, bićete blagovremeno obaveštavani preko našeg portala.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *