Nišvil čeka dozvolu Kriznog štaba, poručuju da su najbezbedniji festival

Bujanovac, Niš, 16. juli 2021.- Nišvil, festival na kome uživa i publika iz Bujanovca, a bend
Strangers From Saut“ (Stranci sa juga) redovno nastupa, i dalje za održavanje čeka zvaničnu dozvolu Kriznog štaba.

Iako još nisu nisu dobili zvaničnu dozvolu Kriznog štaba za održavanje festivala, direktor Nišvila Ivan Blagojević smatra da to nije upitno. Nakon Exita ne smatraju da će Nišvil biti problem, ali očekuju da će broj prodatih karata biti drastično manji u odnosu na ranije godine  prenose Južne vesti.

Blagojević ističe da je publika koju očekuje uglavnom starija i vakcinisana, te da neće biti velikog rizika.

”Starija je publika tako da je kod nas 60 odsto publike već vakcinisano. Nemamo mi toliko mladih kao Exit i Love fest, plus imamo mogućnosti da držimo i razmak i sve. Mi smo najmanje rizičan festival, ne očekujemo da će ikakvog zatezanja biti za nas” – ističe Blagojević.

Još ne znaju pod kojim uslovima će biti dozvoljeno održavanje, ali ne smatraju da će festival u Nišu nakon masovnog Exit festivala biti problem. Ono što organizatore svakako brine je finansijska strana i prodaja ulaznica.

”Veći problem je da li će se ljudi odlučiti da u tako nekim uslovima kupe kartu, očekujemo drastičan pad prodaje karata i svega ove godine” – kaže Blagojević.

Podsetimo, prvi veliki festival od početka pandemije bio je Arsenal fest u Kragujevcu, a nakon toga održan je i Exit. Glavni program Nišvil džez festivala biće održan od 12. do 15. avgusta, a osim Stone Raiders-a koji će nastupiti na otvaranju, najavljeni su i Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Goran Bregović u pratnji Nišvil Big Band-a, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs kao i Kanda, Kodža i Nebojša.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *