Aslani: Bujanovac ima dovoljno protivgradnih raketa

Piše: D. Stošić

Ali Aslani: Imamo dovoljno raketa

Bujanovac,27. jul 2021.(Foto ilustracija) –  Na teritoriji opštine Bujanovac aktivno  je 7 protivgradnih stanica od ukupno 12, obezbeđeno je dovoljno raketa tako da su poljoprivredne kulture zaštićene od grada i drugih vremenskih nepogoda, kažu za Bujanovačke u lokalnom Štabu za vanredne situacije.

Dodaju da se na teritoriji Bujanovca neće desiti scenario sličan onom kada je tokom jula u pojedinim delovima zemlje grad uništio čitav poljoprivredni prinos.

Protivgradne stanice aktivne su u selima Jastrebac, Letovica, Spančevac, Brnjare, Ljiljance, Srpska Kuća i Lopardince. U selima Letovica, Srpska Kuća i Lopardince stanice su sanirane 2019. godine. U planu je sanacija i preostalih pet koje se nalaze u atarima sela u Kopnenoj zoni bezbednosti.

-I dejstvuju redovno, kada iz Radarskog centra Kukavica stigne naredba za ispaljivanje protivgradnih raketa, kaže Ali Aslani, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Protivgradni strelci na teritoriji opštine, dodaje sagovornik, su dejstvovali tokom 2021. godine, ali još uvek nema podataka koliko je raketa ispaljeno

Po njegovim rečima, protivgradne stanice raspolažu dovoljnim brojem raketa, dodajući da je tome doprinela i lokalna samouprava nabavkom još 15 raketa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *