U Bujanovcu 40 ujeda pasa lutalica, opština oštećenima platila 1 milion dinara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. jul 2021. U napadima pasa lutalica u opštini Bujanovac povređeno je oko 40 ljudi  od decembra 2020. do kraja juna ove godine, a na ime naknade štete iz budžeta je oštećenima za ovaj period isplaćeno nešto manje od milion dinara, potvrđeno je našem portalu u Opštinskom pravobranilaštvu.

-Na osnovu vansudskih poravnjanja građanima koji su povređeni usled ujeda pasa lutalica isplatili smo ukupno 921.300 dinara. Pojedinačni iznosi se kreću u rasponu od 9.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od težine povreda, godina starosti povređenih i ostalih okolnosti – kaže za Bujanovačke opštinski pravobranilac Faruš Isljami.

Broj povređenih ljudi i iznos koji će opština platiti kao odštetu zapravo će biti i veći od pomenutog, jer se i na sudu vodi nekoliko sporova.

Troškovi su naravno veći kada se vodi sudski postupak, tada odšteta bude oko 100.000 dinara u proseku. Ima građana koji se odlučuju i za postupak na sudu, odnosno ne prihvate vansudsko poravnjanje. Imamo svega nekoliko takvih slučajeva – kaže Isljami.

Podatak o 40 napada na građane za sedam meseci pokazuje da su Bujanovačke s pravom u više navrata ukazivale na  katastrofalnu situaciju na ulicama Bujanovca po pitanju pasa lutalica.

Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice Bujanovac, u junu je označio opštinsku vlast kao odgovornu za takvo stanje.

Naime, za novi ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica između  Opštine i Veterinarske stanice čekalo se od marta do jula ove godine, a od dolaska Nagipa Arifija na mesto predsednika prošle godine Veterinarskoj je izdat samo jedan nalog za hvatanje pasa.

Pre toga Arifi je šest meseci “preispitavao tender” na kojem je Vetrinarska stanica dobila posao.

 




One thought on “U Bujanovcu 40 ujeda pasa lutalica, opština oštećenima platila 1 milion dinara

  1. Sonja

    Ja neću cekati da me ujede kupujem otrov! Svako jutro neznan sa koje strane da prodajem za posao od kuce polazim u 05 20

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *